5 навика, които ще препрограмират мозъка ви и ще ви направят щастливи

как да бъдем щастливи

1. Поза на спане

Може да звучи странно, но стойката, в която е тялото ви докато спите, влияе на настроението ви. Подобно на това, как ходейки с наведена глава, човек веднага започва да се чувства слаб и разстроен, позата на сън също е от значение за емоционалното ни състояние.

Ако например се свиете във фетална поза, може да се събудите доста депресирани.

Ако обаче сте напълно изпънати и лежите по гръб с леко раздалечени ръце и крака, ще сте много по-позитивни сутрин.

2. Подарете си 3 положителни преживявания за всяко отрицателно такова

Много просто правило: ако сте разстроени за нещо, тогава си подарете 3 положителни емоции. Целта е да изчистите ума и душата си от всичко негативно.

Отрицателните преживявания отекват в съзнанието ни. И това ехо може да развали настроението ви през целия ден или дори за по-дълго. Когато го компенсирате с три положителни преживявания, то се разсейва и балансът се възстановява.

3. Преструвайте се на щастливи

Мозъкът е мистериозен орган. Той също е така и много креативен. При определени обстоятелства спира да прави разлика между реалност и фантазия.

Например, когато отидете да гледате тъжен филм, знаете, че той не е реален, но мозъкът ви го възприема така, сякаш се е случил в реалния живот (с помощта на огледални неврони).

Можете да използвате този механизъм във ваша полза. Например, преструвайте се на щастливи, дори и да не сте. Представете си, че играете ролята на щастлив човек. Ще се изненадате да видите какво се случва след няколко дни от тази практика.

4. Казвайте хубави думи на други хора възможно по-често

Този необичаен навик е много мощна практика за поддържане на доброто състояние на духа. Ако се чувствате депресирани, най-доброто нещо, което може да направите, е да развеселите другите. Изследванията показват, че помагането на другите е най-добрият начин да си помогнем и на самите себе си.

Даряването от сърце основно обогатява живота на даряващия. Просто придобийте навика поне да изпращате топли, позитивни послания на хора, които цените или обичате. Това работи особено добре, когато имате лош ден.

5. Прекарвайте времето си на открито

Природата оказва силно влияние върху емоциите ни. Ефектът е почти мигновен. Всичко, което трябва да направите, е да бъдете известно време сред природата – на някое тихо и красиво място, за да усетите лечебната сила на чистия въздух върху ума и тялото си.

Ако искате да сте по-щастливи, струва си да опитате тези съвети. Направете живота си по смислен и красив.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here