Избор на стелки за колата

Откъде да купя стелки за колата

Не бихте си помислили, че това е детайл, който има толкова голямо значение, но след като имате кола и сте закупили гумена постелка с лошо качество, разбирате, че пазарът на стелки за автомобили не е нещо за пренебрегване.

Гумената постелка може да ви причини много неудобства, ако не е направена както трябва, а текстилната автомобилна такава също може да бъде неприятна, ако не задържа влагата, както трябва или ако не е толкова устойчива, колкото бихте очаквали.

Дори и да ви се струва маловажна покупка спрямо други автомобилни аксесоари, препоръчваме ви да обърнете внимание на всеки детайл, когато купувате гумени постелки за кола или текстилни стелки, защото ако направите некачествени покупки, последствията могат да бъдат изключително неприятни.

Какво да имате предвид, когато купувате комплект постелки за кола?

На първо място, трябва да помислите за тяхната полезност. Уверете се, че имат всички необходими елементи срещу мръсотия и влага и че ги задържат и премахват възможно най-добре.

Миризмата също е изключително важна. Има много гумени постелки за кола, които излъчват почти непоносима миризма. Но има и варианти на такива, произвеждани от производители като Petex Германия, които нямат миризма и успяват да отговорят на всички изисквания, включително различни изключителни цветове. Поради тази причина производителят е изключително важен. Никога не купувайте килими без имена и се опитайте да се съсредоточите върху добре познати марки, които могат да гарантират вашето качество.

Важна е и естетическата част. Както при гумените постелки за кола, така и при автомобилните текстилни стелки, можете да намерите много голямо разнообразие от форми и модели. Пресите предлагат много по-голямо разнообразие от естетика, защото са много по-гъвкави, когато става въпрос за цветове и конструкция.

Защо да ползваме стелки за колата?

Независимо дали изберете гумени подложки за кола или автомобилни преси, техните основни цели са едни и същи:

Предпазват от петна и течности

Колкото по-използван е автомобилът, толкова по-вероятно е той да страда от петна от храна или други петна от продукти. Също така е много вероятно в един момент в колата да се излее кафе, чаша сок или друга течност. Благодарение на конструкцията с високи бордюри, постелките предпазват от тези елементи.

Предпазват от замърсяване

Ако петната могат да бъдат избегнати, мръсотията, причинена от прашни и кални крака, не може да бъде избегната. Това е една от основните причини, поради които трябва да изберете комплект постелки за кола, независимо дали става дума за гумени стелки за кола или мокетни.

Гумени подложки за кола или текстилни стелки?

Това е въпрос, който всеки шофьор може да си зададе. И двете се предлагат на пазара в хиляди варианти и двата предлагат, поне очевидно, едни и същи предимства. Ако погледнете по-дълбоко обаче, ще откриете някои разлики.

Гумени постелки за кола

Изработени са от индустриална гума и предпазват вътрешността на автомобила от различни елементи, като мръсотия и влага. По принцип гумените постелки за кола са с по-висока гумена джанта, което елиминира възможността от изтичане на вода в колата. Има голямо разнообразие от гумени подложки за кола, произведени от стотици компании по света.

Въпреки това, ако искате специално качество, трябва да изберете подложки за кола Petex или стелки за кола, препоръчани от производителите на автомобили. Разликата между постелките Petex и предлаганите на пазара, произведени от неизвестни марки е доста голяма. Те са особено устойчиви, нямат мирис на каучук и въпреки малко по-високата цена имат отлично съотношение качество/цена.

Текстилни стелки (мокетни) за кол

Ако искате специална визия в колата и комфорт за краката, можете да изберете килими за кола или автопреси. Изработени са от издръжлив найлон и имат ролята да създават меко пространство за краката. Те могат да имат и много по-силна естетическа роля от гумените постелки за кола, защото се предлагат в различни цветове, различни размери и различни модели. Един от най-големите производители на стелки за автомобили е и Petex Germany, който предлага отлични решения в това отношение.

Така че изборът може да бъде всякакъв, но трябва да вземете предвид какво искате от постелката за кола и качеството, което притежава.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here