Във форма за лятната почивка

Да влезем във форма за лятото

Ако се чудите как да влезете във форма за дългоочакваната лятна почивка, ето и нашите пет съвета.

Справете се с подуването

Подуването на стомаха, макар и да не е свързано с допълнителни мазнини, създава усещането за пълнота. Ето защо е важно да ограничите солта, като най-лесният начин е да се откажете частично от пакетираните храни. Проучвания сочат, че именно с такива готови храни поемаме между 75-80% от дневната доза натрий, която ни е необходима.

Започнете да спортувате

Не ви казваме нещо ново – ако искате да отслабнете, ще се наложи да полагате повече физически усилия от обикновено. Добра идея е да се съчетаят аеробни упражнения с вдигането на тежести. Първите съдействат за горенето на калории и свалянето на килограми, а вдигането на тежести увеличава мускулната маса.

Кажете „не“ на рафинираните въглехидрати

Това означава да се откажете или да ограничите белия хляб, белия ориз, повечето готови храни, чипса, бисквитите и сладките. Рафинираните въглехидрати съдържат по-малко влакна и повишават кръвната захар, а това кара тялото да складира повече мазнини.

Избягвайте наситените мазнини

Край на сладкишите, сладоледа, маслото, за сметка на това сирене може да консумирате в умерени количества. Наситените мазнини не само вредят на сърцето, но и се натрупват по-лесно.

Въздържайте се от алкохол

До началото на лятната си отпуска се въздържайте от алкохол. Той съдържа повече калории на грам от протеините и въглехидратите, отваря апетита и води до натрупване на мазнини в областта на корема.

Със спазването на тези съвети със сигурност сте свалили ненужните килограми и докато сте на почивката си е време да стабилизирате постигнатия резултат, без да се лишавате от нищо. За тази цел пийте много вода, заложете на морската храна и следвайте схемата – едно обилно хранене на ден, за предпочитане на обед, плюс две по-леки.

Разбира се, не очакваме да спазвате сухия режим и по време на морската отпуска, затова ви съветваме само да предпочетете виното, както и комбинациите от уиски с лед и малко вода, водка с лимонов сок или джин със сода.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here