Картини с цветя

Картина с цвете - орхидея

Темата за декорация на дома с картини продължава и в днешната статия. Този път сме ви подготвили информация за картините с цветя и за това как те биха въздействали на настроението ни.

Картини с цветя може да закупите от тук

От доста време насам картините с флорални мотиви намират все по-голямо приложение в домовете на хората и заслужено се считат за идеален източник на положителна енергия. Освен това, не може да се отрече, че картините с цветя някак мистериозно добавят и доза романтика към иначе сивото ежедневие вкъщи. Това, с което може да ви дари една такава картина е именно чувство на нежност, любов и топлина. Тя ще ви кара да мечтаете и ще събужда във вас душевна радост и желание за хармония.

От дълбока древност, източните народи са се научили да използват цветята и тяхната сила, за да подобряват емоционалния климат в домовете на хората. Според фън-шуй, всяко цвете има своя собствена символика и играе различна роля, независимо дали е живо или изобразено върху картина.

Не пропускайте: Картини с пейзажи

В една от предишните статии за картини за хол ви загатнахме за символиката при някои цветя, а днес ще ви дадем още примери, с които да улесним избора ви.

Например, картина, изобразяваща божури, би допринесла за любовта и взаимното уважение. Божурът е символ и на богатството, просперитета и благополучието в семейството. Ако желаете да привлечете именно тези неща в дома си – такава картина би помогнала в начинанието.

Картина с божур
Картините с божури внасят любов у дома

Картина с хризантеми, пък, ще влияе отлично на съпружеските взаимоотношения, твърдят специалистите по фън шуй. В Япония хризантемите символизират хармонията, комфорта и радостта от живота. Китайците изключително много почитат хризантемите и ги определят като символ на мъдростта, докато във Виетнам това е цветето на чистата душевност и здравия разум.

Магнетичното цвете магнолия е символ на духовното пречистване, добротата и истината. Препоръчително е картините с магнолии да бъдат поставяни на бели стени. Така, излъчването на красивото цвете ще бъде по-силно и ще се отразява положително на чистите човешки отношения.

Картина с цвете - орхидеяРазбира се, няма как да пропуснем невероятните нежни орхидеи. Орхидеите през времето са свързвани с женствеността, красотата и творческото начало. Картините с орхидеи се смятат за силни източници на енергия, като има вярване, че спомагат за креативността и активността. Това ги прави идеални за кухнята или офиса.

За картините с лотоси ви бяхме споменали, че влияят добре на здравето на членовете от семейството. Също така се смята, че лотосът символизира вътрешното израстване на индивида, като разгръща скрития потенциал на всеки и го води към целомъдрие.

Маргаритките също носят своята символика. Те са толкова нежни и невинни, че винаги са разглеждани като знак за ново начало. Това прави картините с тези обаятелни цветя чудесен подарък за сватбения ден на ваши приятели.

Слънчогледът несъмнено вдъхва усещане за топлина и щастие, още мига, в който го погледнете. Това, обаче, далеч не е единствената му сила. Слънчогледите символизират верността и постоянството. Именно за това, картините със слънчогледи също са подходящ подарък за юбилей или годишнина от сватба. Вкъщи те ще носят уют и топлина, а ако бъдат поставени в офиса, ще спомагат чрез енергията си за бързото развитие на бизнеса.

Картините с цветя и пеперуди пък, биха привлекли любовта. Фън шуй специалистите казват, че такава картина ще помогне на необвързаните дами да се сдобият с подходящи ухажори.

Независимо дали вярвате и разчитате на символиката или не, истината е, че няма как да останете равнодушни при вида на една обаятелна картина с нежни цветя. Без съмнение, тя ще ви кара да се чувствате добре и ще изпълва дома ви с истинска свежест и красота.

Полезни съвети за декорация на стените в дома и офиса. Стилни, красиви и качествени панели за стена, които да използвате за украса на всяка стена. Подбрани най-подходящи пана за стени с изображения за всеки конкретен случай.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here