Моден наръчник: стилът в офиса

Офис облекло

Също толкова важно като облеклото за първа среща е и облеклото за офиса. Безспорно е, че трябва да се чувствате преди всичко удобно, но същевременно с това и стилно, така че да можете да впечатлите освен с качества и умения, и с визия.

Напоследък се наблюдава тенденция към абсолютна свобода в стила на обличане на работното място. След като споделихме съвети за комбиниране на цветове при дрехи и обувки, по-долу представяме и нашите идеи за стилно офис облекло.

За офиси, в които служителите нямат директна връзка с клиента, дънките и спортните панталони се превърнаха в институция. Може и да не направите лошо впечатление, но ако държите да направите добро – тогава се опитайте да съвместите комфорта и елегантността. Ние ви предлагаме как:

Сако

На първо място – сакото – задължително трябва да е средна дължина и с тесен силует, в тъмносин цвят или в земни тонове и от туид или кадифе, що се отнася до плата.

Основната идея на сакото е да скриете някои от несъвършенствата на ризата, така че бъдете внимателни при избора му.

Тъмносиният блейзер с дълги ръкави, които разкриват ръба на ризата, с или без копчета, е основен избор когато става дума за офис облекло.

Сакото от туид пък е подходящо за по-студените есенни дни или за зимните разходки. Идеално се комбинира с шал.

Алтернатива на сакото е плетената жилетка с копчета (по-известна като „жилетката на баба“), която ако бъде в сив цвят, буквално ви развързва ръцете. Оставете и едно-две копчета разкопчани и всичко ще бъде ок.

Пуловер

Ако сте от мъжете, които не се чувстват комфортно със сако, има и други решения. На първо място е пуловерът с V-образно деколте.

Препоръчваме ви пуловерът да е от фина материя, но не и от вълна, да е едноцветен, а не с шарки, с дължина до колана и с дълбочина на деколтето … по ваша преценка.

Добър избор на цвят е синьото, което се комбинира успешно с всичко. Между впрочем, този пуловер може да се носи и под сако.

Риза

Със сако или с пуловер, ако слагате риза, за предпочитане е да бъде едноцветна, а ръкавите й трябва да са строго до китката. Вие избирате дали да сложите или не вратовръзка.

Ако искате да се появите само по риза (но защо ви е да го правите?), тогава тя задължително трябва да е от стегната материя. Можете да избирате между каре и райе.

Панталони

Всички споменати горни дрехи, с изключение на панталоните, които са част от комплект, могат да се комбинират с дънки. Дънките, разбира се, трябва визуално да се доближават максимално до панталон, с други думи – строга линия, без протрити места или набори и за предпочитане – тъмни.

Обувки

При обувките също имате много възможности. От класическите кожени обувки с връзки в светло или тъмно кафяво, но не и черно, до кожените мокасини или военните ботуши в същия цвят. И за да завършите модерната си визия – не е нужно да прибягвате чак до традиционното строго куфарче – можете да изберете кожена чанта с каишка тип куфарче в черно.

Ако слагате колан, той задължително трябва да бъде изчистен със скромна катарама в черно, кафяво или сиво.

Единственият стилен аксесоар за офиса, който можете да си позволите, е часовникът – препоръчваме с кожена каишка в черно или кафяво.

Ами … от нас – приятна работа!

А вие споделете как се обличате във Вашия офис?

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here