Как да организирате гардероба си?

Организация на гардероба

След като ви посъветвахме как да се грижите за костюма си, сега ще ви дадем всички съвети, трикове и инструменти, от които се нуждаете, за да освободите повече място в гардероба си за него, а и за всичко останало. И дори как да получите максималното от неизползваемото пространство в дома ви.

1. Използвайте цялото достъпно пространство

Направете рафтове на по-високите нива за неща, които не използвате всеки ден, като шапки и шалове. Сложете допълнителни кутии под окачените дрехи в гардероба, за да можете да съберете повечето неща, за които не намирате място.

2. Пазете обувките си

Специалните рафтове с плъзгащи врати, които можете да поръчате или да изработите сами, не само ще изложат добре поддържаните ви обувки, а и ще ги пазят далеч от праха. Или изпробвайте готовите модулни шкафове за обувки с вградени стъкла, за да можете да разпознавате различните си видове обувки без да се налага да отваряте шкафа.

3. Изкарайте бъркотията от коша

Вграден кош за мръсно пране е практичен и стилен начин да се справите с дрехите, които трябва да отидат в пералнята.

4. Направете място да сгънатите дрехи

Повечето мъже нямат достатъчно място за пуловери и чорапи. Регулируемите рафтове ще ви дадат възможност да аранжирате гардероба си спрямо начина на подреждане на дрехите ви и най-доброто е, че всеки път когато имате нужда от повече място, просто трябва да сложите още един рафт.

5. Окачвайте с хитрост

Поставете два къси лоста един над друг, за да използвате максимално пространството за сака и сгънатите панталони. Запазете останалото пространство за по-дълги дрехи, като палта.

6. Разнообразете гардероба си

Инвестирайте в кутии и чекмеджета с различни размери, които ще ви помогнат в съхранението на вратовръзките ви и фините ви пуловери, а също така ще обособят място за аксесоарите ви.

7. Проветрявайте дрехите

Когато сте носили някои дрехи, не е необходимо да ги перете веднага. Окачете ги на простора за няколко часа преди да ги върнете в гардероба, за да предотвратите разпространението на аромати в гардероба ви.

8. Не забравяйте за часовниците

Инвестирайте в кутията за навиване на часовници, която ще запази точността на този важен за мъжката визия аксесоар.

 

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here